E-learning

Hieronder staat het aanbod van de E-learningcursussen van Onderwijsgroep Punt Speciaal.

1. LOeS-werkwijze

Leesontwikkeling en spelling werkwijze om leerlingen die niet of nauwelijks spreken en gebruik maken van ondersteunde communicatie te leren lezen en spellen

cursusinformatie 


naar de inschrijving
naar de cursus 

2. CAIS (informatie volgt)
*naar de cursus 
*d-base

3. Executief Functioneren (gesloten groep)
naar de cursus 

4. De leider als dirigent en tuinman (gesloten groep)
naar de cursus

5. Leertraject ZMOLK (gesloten groep)
*naar de cursus
*d-base (docenten)

6. Noordhof Health:
*zorg elearning: sondevoeding | medicatie toedienen | epilepsie

 

De cursus is ontwikkeld door Loes Theunissen. Loes werkt als logopedist op de Sint Maartenskliniek en Sint Maartenschool. Zij is ook de docent van deze cursus.

Inhoud:
De cursus bestaat uit twee dagen van 10.30 tot 16.30, twee online avonden van 19.00 tot 21.00 en een e-learningdeel.
De cursusdagen zijn gepland bij de start en aan het einde van de cursus. De online avonden vinden plaats gedurende de cursus en bieden ruimte voor vragen van cursisten en extra uitleg.

Tijdens de eerste cursusdag wordt de theorie aangeboden en wordt kennis gemaakt met de LOeS-werkwijze. Met behulp van de e-learning wordt deze kennis gebruikt om de verschillende stappen van de werkwijze te doorgronden en de werkwijze vorm te geven met betrekking tot de leesmethode en de leerlingen waarmee de cursist werkt. De cursist gaat ook daadwerkelijk in de eigen praktijk aan de slag met een leerling of een groepje leerlingen uit de doelgroep. Er wordt van de cursist verwacht dat hij/zij minimaal 2 x 30 minuten per week individueel of in een groep met de leerling werkt aan lezen en spellen gedurende de cursus.
De docent begeleidt elke cursist gedurende de cursus door persoonlijke feedback te geven op alle opdrachten die gemaakt worden tijdens de e-learning. Tijdens de tweede cursusdag wordt de casuïstiek uit de praktijk van de cursisten besproken aan de hand van een eigen presentatie en videomateriaal en wordt verdieping gegeven.

Inclusief de twee verplichte cursusdagen, de online avonden en de e-learning is de studiebelasting ruim 23 sbu. Daarnaast wordt verwacht dat er tijd wordt besteed aan het toepassen van het geleerde in de praktijk. De cursus wordt afgesloten met een certificaat als aan de eisen is voldaan (deelname cursusdagen en online cursusavonden, volgen van e-learning, maken van opdrachten en afsluiten met een voldoende voor de praktijkopdracht). De cursus is geaccrediteerd voor logopedisten (ADAP 23 punten).

Doelgroep:
De cursus is bedoeld voor leerkrachten, logopedisten, orthopedagogen, onderwijsassistenten en andere communicatiepartners, waaronder begeleiders die betrokken zijn bij het lees- en spellingsonderwijs aan kinderen die niet of nauwelijks sprekend zijn en gebruik maken van Ondersteunde Communicatie

Waar en wanneer?
De cursus wordt tweemaal per kalenderjaar aangeboden met een open inschrijving. Leslocatie is Nijmegen. De prijs voor individuele deelname bedraagt 650 eur (inclusief BTW, e-learning, coaching gedurende het traject en faciliteiten cursusdagen). Uitvoering zal uiteraard plaatsvinden volgens regels en veiligheidsvoorschriften van het RIVM. In samenwerking met de locatie wordt gewerkt aan een 1,5 meter protocol zodat iedereen op locatie voldoende afstand kan bewaren.

De eerstvolgende cursus vindt bij voldoende belangstelling in september 2022 plaats:

Woensdag 14 september 2022 en 8 februari 2023 fysieke bijeenkomsten (10.00 tot 16.30)
5 oktober en 7 december 2022  online (van 19.00 tot 21.00)

Daarnaast is het mogelijk een incompany-traject aan te vragen waarbij de prijs in overleg wordt bepaald.
De docent komt de cursus ter plaatse verzorgen (dagen/ tijd in overleg).

Wilt u aanvullende informatie, stuur dan een e-mail naar: l.theunissen@maartenskliniek.nl
Inschrijven kan via www.cursuspuntspeciaal.nl

Aanmelden voor deze cursus kan via het inschrijfformulier bij het hoofdmenu.