E-learning

Hieronder staat het aanbod van de E-learningcursussen van Onderwijsgroep Punt Speciaal.

1. LOeS-werkwijze

Leesontwikkeling en spelling werkwijze om leerlingen die niet of nauwelijks spreken en gebruik maken van ondersteunde communicatie te leren lezen en spellen

cursusinformatie 
naar de inschrijving
naar de cursus 

2. CAIS (informatie volgt)
*naar de cursus 
*d-base

3. Executief Functioneren (gesloten groep)
naar de cursus 

4. De leider als dirigent en tuinman (gesloten groep)
naar de cursus

5. Leertraject ZMOLK (gesloten groep)
*naar de cursus
*d-base (docenten)

6. Noordhof Health:
*zorg elearning: sondevoeding | medicatie toedienen | epilepsie

De cursus is ontwikkeld door Loes Theunissen. Loes werkt als logopedist op de Sint Maartenskliniek en Sint Maartenschool. Zij is ook de docent van deze cursus.

De cursus bestaat uit twee dagen van 11.00 tot 16.00 en een e-learningdeel. Deze cursusdagen zijn gepland bij de start en aan het einde van de cursus. Tijdens de eerste cursusdag krijg je de theorie aangeboden en maak je kennis met de LOeS-werkwijze. Met behulp van de e-learning gebruik je deze kennis om de verschillende stappen van de werkwijze te doorgronden en de werkwijze vorm te geven met betrekking tot de leesmethode en de leerlingen waar je mee werkt. Je gaat ook daadwerkelijk in je eigen praktijk  aan de slag met een leerling of een groepje leerlingen. Er wordt van je verwacht dat je minimaal 2 x een half uur per week met een leerling werkt. Tijdens de tweede cursusdag wordt de casuïstiek uit de praktijk van de cursisten besproken en wordt verdieping gegeven.

Inclusief de twee verplichte cursusdagen is de studiebelasting  23 sbu. Daarnaast wordt verwacht dat je tijd besteedt aan het toepassen van het geleerde in de praktijk. De cursus wordt afgesloten met een certificaat als aan de eisen is voldaan (deelname cursusdagen, volgen van e-learning en voldoende voor de praktijkopdracht). De cursus is voor logopedisten door stichting ADAP geaccrediteerd met 23 punten.

De cursus is bedoeld voor leerkrachten, logopedisten, onderwijsassistenten en andere communicatiepartners, waaronder begeleiders die betrokken zijn bij het lees- en spellingsonderwijs aan kinderen die niet of nauwelijks sprekend zijn en gebruik maken van Ondersteunde Communicatie.

De cursus wordt tweemaal per kalenderjaar aangeboden met een open inschrijving. Leslocatie is Nijmegen.
De prijs voor individuele deelname bedraagt 450 euro (inclusief BTW en faciliteiten cursusdagen)
Voor deze prijs krijg je toegang tot de e-learningomgeving, volg je twee cursusdagen en wordt je online begeleid door de docent van de cursus (feedback op huiswerkopdrachten).

Voor 2021 staan de volgende data gepland:

  • Cursus 5: 06-01-2021 en casuïstiekdag 09-06-2021 van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Daarnaast is het mogelijk een incompany-traject aan te vragen.

Wil je aanvullende informatie, stuur dan een e-mail naar: scholing@puntspeciaal.nl.
Aanmelden voor deze cursus kan via het inschrijfformulier.